tiistai 8. lokakuuta 2013

Treenailua

Viime viikolla multa loppui koeviikko ja nyt olen taas palannut amikselle. Koeviikon takia en ehtinyt päivittelemään ollenkaan, sillä luettavaa ja muistettavaa oli paljon..

--

Pari, kolme viikkoa takaperin käytiin Sadun, Sannan ja hänen poikaystävänsä kanssa entisellä ratsastuksenopettajallani Vampulassa. Mun oli tarkoituksena kokeilla uutta arabitammaa, mutta päädyinkin yllättäen vanhan tutun, Nupen selkään ♥ Meidän lisäksi mukana tunnilla oli Sanna Muumilla.



Alkuverkattiin ihan normaalisti ravissa ja laukassa esteistunnassa, tehden ympyröitä ja voltteja. Tämän jälkeen tultii kahta kavalettia kaarevalla uralla, vähän epämääräisellä välillä, sillä tehtävänä oli sovittaa askeleet oikein kavalettien väliin. Vasempaan kierrokseen meni ihan hyvin, mutta oikeassa kiekassa en saanut tuotua Nuppea keskellä ekaa kavalettia, joten toisellekin kavaletille mentiin vähän miten sattui. Lisäksi Mira korjasi omaa asentoani, mutta tästä kirjoitan oman postauksen lähiaikoina.



Kavalettien jälkeen ruvettiin tulemaan pituus-suuntaan linjalla olevaa n. 50 korkeaa pystyä niin, että aina esteen päällä tehtiin laukanvaihto. Meillä sujui Nupen kanssa ihan hyvin, tosin aina esteen jälkeen nousin liian hitaasti takaisin perusistuntaan ja jätin pohkeet irti hevosesta, jolloin vauhti hiipuu ihan olemattomiin.

Videolta kaapattu kuva.
Pystyn jälkeen hypättiin pysty-okseri sarjaa yhdellä askeleella. Ekat hypyt oli vähän hakemista, mutta vikat hypyt oli hyviä ja laukka jatkui sujuvasti esteen jälkeen.



Loppuun vielä pari muuta kuvaa tunnilta ja pari Markun ratsastuskuvaa. 









---

Rapsun ja Prinssin kanssa on tehty vaikka mitä, on hinkattu koulua, hypätty esteitä, maastoiltu ja peltoralliteltu. Syysloman viikonloppuna on myös kisat Vampulassa, missä menen Nupella 70-80 cm, lisäksi menen HeC koululuokan, jos luokkaan tulee lisäkseni kaksi osallistujaa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti