lauantai 4. helmikuuta 2012

32 # Murhaloukku

Ei, en ole murhannut ketään vaikka otsikko vähän siitä vihiä antaa ;) Tämän päivän tekemisiin otsikko kyllä liittyy. Olin nimittäin kylän nuorisoseuran järjestämällä teatterireissulla Tampereen Teatterissa.
Tykkään käydä teatterissa ja nyt kun siihen tuli tilaisuus lähdin mukaan.

Kyseessä oli siis amerikkalaisen Ira Levinin kirjoittama trilleri Murhaloukko. Näytelmässä ennen niin kuluisan kirjailijan luovuus on loppunut tyystin ja talous romahtanut. Postissa saapuu kumminkin nuoren opiskelijan käsikirjoituksen, joka kantaa nimeä Murhaloukku. Tuleeko tuosta pirullisesta trilleristä uusi jättimenestys?


Henkilöt ja esittäjät:

Kirjailija Sidney Bruhl                             - Heikki Kinnunen
Sidneyn vaimo, Myra Bruhl                     - Marjut Sariola
nuori opiskelija, Clifford Anderson          - Tomi Alatalo
meedio, Helga ten Dorp                          - Ritva Jalonen
lakimies, Porter Milgrim                           - Ilpo Hakala

"Ehkei kaikki aivan tuskitta suju, mutta ajattele mitä kaikkia keinoja nykyään käytetään, että saadaan julkisuutta. Kaikkia mitä ikinä voit kuvitella, ja helvetisti mistä sinä et edes tiedä, painetaan, filmataan, näytetään televisiossa. Kukaan ei piittaa siitä, kuka kenellekin mitä aiheuttaa, kunhan myynti nousee. Kuka seurauksista välittää? Kaikki keinot kelpaa. Miksei myös teatterissa?

Ira Levin: Murhaloukku

Kuvia löytyy tämän linkin takaa.


-----


Pidin esityksestä todella paljon, vaikka olikin trilleri. En nimittäin pysty katsomaan mitään kauhu, trilleri tms. elokuvia/sarjoja missä on vähääkään pelottavia kohtia. Tai pystyn, mutta en voi mennä minnekkään sen jälkeen yksin, kiitos ylivilkkaan mielukuvituksen ♥ Todennäköisesti meikältä lähti yöunet muutamaksi yöksi, parin kohtauksen takia, joissa lensin melkein tuolilta alas säikähdyksestä ..

Lavastus oli myös upea, tykkäsin siitä tunnelmasta hirveästi. Kaikki ne taulut ja koriste-esineet.. Kohtaukset, varsinkin murhat oli toteutettu ja suunniteltu huolella ja ajan kanssa.

Yksi kohta oli kumminkin ylitse muiden, nimittäin musiikit. Kaikki kappaleet löytyvät Inceptionin soundtrackilta ja ei voi kuvitellakkaan miten hyvin ne kappaleet toivat tunnelmaa näytökseen!






Jos vain joskus on mahdollisuus päästä katsomaan Murhaloukku, suosittelen lämpimästi! 

(Näytelmän suositusikäraja on K-13. Näytelmässä on myös paljon voimakkaita äänitehosteita)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti